Speciál pro říjen
Jako každý rok jsme pro tento měsíc připravili speciální degustaci. V naší premiéře se podíváme na západní konec Evropy a to do údolí řeky Douro. Na devíti vzorcích Vám představíme specialitu místního kraje Portské víno. Našim cílem je projít všechny běžné varianty tohoto produktu. Začneme Portem bílým, dále základním Ruby a Tawny přes Reservy a ročníkové až ke staré Colheitě. Začneme ve čtvrtek 19.10. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ .... pokračovat budeme v pondělí 23.10. .... PLNĚ OBSAZENO ...., středa 25.10. .... PLNĚ OBSAZENO ...., pátek 27.10. .... PLNĚ OBSAZENO ...., úterý 31.10. .... PLNĚ OBSAZENO .... a čtvrtek 2.11. .... DEVĚT MÍST VOLNÝCH .... Sejdeme se na Masarykově klasicky od 18 hodin a vstupné je 750,- Kč na osobu. Těšíme se na společné zážitky a degustaci samozřejmě doplníme občerstvení ve stylu Portugalské kuchyně.
Beaujolais v listopadu
Mnoho dotazů na termíny pro každoroční svátek Beaujolais nás tlačí již teď v předstihu plánovat a tak se všichni můžou těšit na pozdravy z této oblasti . Tradičně začneme třetí čtvrtek v listopadu 16.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., dále pondělí 20.11. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ ...., úterý 21.11. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ ...., čtvrtek 23.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., pátek 24.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., pondělí 27.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., úterý 28.11. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ ...., čtvrtek 30.11. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ ...., pátek 1.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ ...., pondělí 4.12. .... SEDM MÍST VOLNÝCH .... a celé putování uzavřeme v úterý 5.12. .... PĚT MÍST VOLNÝCH .... Dovezeme Vám opět vína od našich oblíbených vinařů a bude to nejenom Baujolais nouveau, které nás nikdy nezklamalo ale samozřejmě i ročníkové Beaujolais zvané Cru, které nás už mnohokrát potěšilo svou plností. Sejdeme se na Masarykově klasicky od 18 hodin a vstupné je 420,- Kč na osobu. Nesmí samozřejmě chybět tradiční pokrm tohoto francouzského regionu Kohout na víně. Těšíme se na společné zážitky.
Prosincový speciál
Jako každý prosinec připravíme pro Vás nevšední zážitek souznění vína a jídla. Ve čtyřech chodech začneme předkrmem dále krevetami po kreolsku a pokračovat budeme přes grilované jehněčí až k dezertu. Vše doplníme patřičným vínem od Crémantu až po dobré Bordeaux. Začneme v pondělí 11.12. .... ČTYŘI MÍSTA VOLNÁ .... dále středa 13.12. .... SEDM MÍST VOLNÝCH ...., pátek 15.12. .... PLNĚ OBSAZENO ...., úterý 19.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ .... a čtvrtek 21.12. .... DEVĚT MÍST VOLNÝCH .... Sejdeme se na Masarykově klasicky od 18 hodin a vstupné je 1 300,- Kč na osobu. Pro náročnost přípravy a surovin je nutné místo zarezervovat v předstihu a složit nevratnou zálohu 500,- Kč. Těšíme se na společné nové zážitky.