Červená vína

AOC Côte du Rhône rouge

Svěží plné víno vynikající svou ovocnou chutí. Složení vína: 50 % Carignan, 20 % Grenache, 15% Syrah, 15% Cinsault.

Châteauneuf du Pape rouge Millésime

Charakteristické víno pro tuto oblast. Plná ovocná chuť s intenzivním aroma. Složení vína: 80 % Grenache, 10% Syrah, 5 % Mourvèdre, 3 % Cinsault, 2% Counoise

Châteauneuf du Pape rouge Lucile Avril

Perla tohoto vinařství, která se pěstuje pouze na šesti hektarech nejvyšší kvality. Víno je složeno z 85 % Grenache z vinic starých 90 let, 10 % Mourvèdre z šedesátiletých vinic a 5 % Syrah zrající 12 měsíců na sudech barrique. Velmi intenzivní chuť a vůně bez jakékoli vadě na kráse s charakteristickými rysy pro tuto oblast.

AOC Côte du Rhône rouge

Středně těžké a velmi ovocné víno po jahodách a dalším červeném ovoci. Složení vína: 80% Grenache, 10% Syrah and 10% Cinsault.

Châteauneuf du Pape rouge

Koncentrovaná ovocná chuť s jemnými taniny, které pohladí po jazyku, připomínající višně a provensálské koření. Složení vína: 70% Grenache, 15% Syrah, 7% Mourvèdre and 8% Cinsault.

Châteauneuf du Pape rouge Elisabeth Chambellan

Rubínovo – purpurová barva nabízí neuvěřitelnou koncentraci višní a malin s tóny provensálského koření. Svou kondici si udrží minimálně 8 let. Složení vína: 60% Grenache, 25% Syrah, 10% Mourvedre a 5% Cinsault.

Château de la Tour Clos Vougeot

Château Beauregard 2007, Pomerol

Château Cambon la Pelouse 2007, Haut Médoc

Brio de Cantenac Brown 2007, Margaux

Château Charmail 2006, Haut Médoc

Confidences de Prieuré Lichine 2008, Margaux

Chevalier de Lascombes 2008, Margaux

Château Grand Puy Lacoste 2007, Pauillac

Château La Gurgue 2007, Margaux

Château Haut-Marbuzet 2007, Saint-Estéphe

Château Meyney 2006, Saint-Estéphe

Château Monbousquet 2007, St. Emilion

Château Potensac 2007, Médoc

Château Poujeaux 2007, Moulis

Réserve de la Comtesse 2005, Pauillac

Château du Tertre 2008, Margaux

Château Tronquoy-Lalande 2008, St. Estéphe

Speciál pro říjen

Každý rok se Vám snažíme v tomto měsíci přinést zvláštní chuťový zážitek. V letošním roce se po dlouhé době přesuneme do oblasti Cognac. Na sedmi vzorcích budete mít možnost ochutnat produkty od malých rodinných palíren, které běžně na trhu nenajdete. Nejmladším kouskem bude sedm let staré VS, poté se posuneme přes VSOP z roku 1990 po dvacetileté XO až ke vzorkům kategorie Trés Vieux (velmi starý), kde najdeme perlu v kategorii 1er Cru z roku 1968. Všechny vzorky pocházejí z oblasti Petite Champagne a Grande Champagne, což jsou nejprestižnější vinice v oblasti Cognac. Začneme v pondělí 14.10. .... DVĚ MÍSTA VOLNÁ ...., dále pátek 18.10. PLNĚ OBSAZENO .... a čtvrtek 24.10. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ .... Degustace bude doplněna občerstvením ve stylu kuchyně této oblasti. Cena degustace je 1 400,- Kč na osobu s nevratnou zálohou 700,- Kč. Sejdeme se klasicky v 18 hodin na vinotéce Masarykova.

Beaujolais v listopadu

Mnoho dotazů na termíny pro každoroční svátek Beaujolais nás tlačí již teď v předstihu plánovat a tak se všichni můžou těšit na pozdravy z této oblasti . Tradičně začneme třetí čtvrtek v listopadu 21.11. .... PLNĚ OBSAZENO...., dále pátek 22.11. .... JEDNO MÍSTOVOLNÉ...., pondělí 25.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., úterý 26.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., čtvrtek 28.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., pátek 29.11. .... PLNĚ OBSAZENO ...., pondělí 2.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ ...., úterý 3.12. .... PLNĚ OBSAZENO ...., čtvrtek 5.12. .... PLNĚ OBSAZENO .... a celé putování uzavřeme v pátek 6.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ .... Dovezeme Vám opět vína od našich oblíbených vinařů a bude to nejenom Baujolais nouveau, které nás nikdy nezklamalo ale samozřejmě i ročníkové Beaujolais zvané Cru, které nás už mnohokrát potěšilo svou plností. Sejdeme se na Masarykově klasicky od 18 hodin a vstupné je 470,- Kč na osobu. Nesmí samozřejmě chybět tradiční pokrm tohoto francouzského regionu Kohout na víně. Těšíme se na společné zážitky.

Prosincové degustační večery

Jako každý prosinec připravíme pro Vás doufáme že nevšední zážitek souznění vína a jídla. Meníčko se letos bude pohybovat okolo kachniček z volného chovu. Jako předkrm vidíme "Opečený plátek čerstvých Foie Gras", pokračovat bude "Pečené vykoštěné a plněné kachní stehýnko", poté "Trhané kachní maso v domácí bulce s čedarem" a jako dezert naše "Créme brulée". Vše doplníme patřičným vínem od Crémantu po prestižní červená od našich oblíbených vinařů. Začneme ve středu 11.12. .... JEDENÁCT MÍST VOLNÝCH .... dále pátek 13.12. .... PLNĚ OBSAZENO ...., pondělí 16.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ ...., středa 18.12. .... JEDNO MÍSTO VOLNÉ .... a pátek 20.12. .... PLNĚ OBSAZENO .... Sejdeme se na Masarykově klasicky od 18 hodin a vstupné je 1 500,- Kč na osobu. Pro náročnost přípravy a vyšší cenu použitých surovin je nutné místo zarezervovat v předstihu a složit nevratnou zálohu 700,- Kč. Těšíme se na společné nové zážitky.

Vinotéka Království dobrých vín
Masarykova 181/173
Ústí nad Labem 400 01
tel: 603 497 855, 603 159 710
Banka vín
Špitálské náměstí 3
Ústí nad Labem 400 01
tel: 603 497 855, 603 159 710